Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Bijeli put

Pobjeda dobra u ratu

Slobodan Lang, Branko Čulo, Autor

Bijeli put

Pobjeda dobra u ratu

Autor: Slobodan Lang, Branko Čulo

Stanje: Novo

Uvez: Tvrdi

Format: 29x24

Izdavač: L1

Godina: 2013.

Stranica: 551

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena: 24,90 €
(~187,61 kn)

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Knjiga „Bijeli put – Pobjeda dobra u ratu“, o humanitarnom pothvatu za ranjenike Franjevačke bolnice u Novoj Biloj tijekom ratnih sukoba u Bosni i Hercegovini.
Konvoj “Bijeli put” za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu su predvodili dr. Slobodan Lang i Herman Vukušić, a trajao je 14 dana, od 10.-24. prosinca 1993. godine. Cilj konvoja bio je 1993. prenijeti hranu i lijekove u bolnicu u Novoj Biloj, u vrijeme kada je glad prijetila Hrvatima na području cijele Lašvanske Doline, a konvojem je probijena potpuna osmomjesečna blokada 70 000 Hrvata.

Možda i najveća važnost ovog događaja, o kojem su snimani i filmovi, leži u tome što su utabanim stazama konvoja “Bijeli put” kasnije otvoreni humanitarni koridori za pomoć svim civilima u BiH bez obzira na vjeru i naciju, a u tamošnjoj bolnici koja je obnovljena 1999. novcem RH danas se liječe i Bošnjaci i Srbi i Hrvati.
Knjiga Slobodana Langa i Branka Čule na 500 stranica donosi priloge 152 autora, brojne dokumente i fotografije, koji, prema izrečenom, predstavljaju jedan od najsvjetlijih trenutaka Domovinskog rata, te svjedoče o humanosti i potrebi ljudi da čine dobro.