Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Hrvatski na državnoj maturi

Snježana Zrinjan, Autor

Hrvatski na državnoj maturi

Autor: Snježana Zrinjan

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 24x17

Izdavač: AA

Godina: 2014.

Stranica: 252

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 120,00 € (~15,93 €)

Cijena: 10,90 €
(~82,13 kn)

Opis:

Hrvatski na državnoj maturi namijenjen je učenicima koji žele polagati višu i osnovnu razinu državne mature. Sastoji se od dva dijela: sadržaja iz književnosti i sadržaja iz hrvatskoga jezika.

Koncepcija priručnika temelji se na obradi ulomaka najznačajnijih djela svjetske i hrvatske književnosti sa svim relevantnim podacima o djelu uključujući pitanja prema kojima učenici uvježbavaju pisanje eseja i odgovaranje na zadatke višestrukog izbora na državnoj maturi. Nakon ulomka i najvažnijih činjenica o djelu slijedi ponavljanje književnoga razdoblja kojem ulomak, odnosno djelo pripada sa svim značajnim podacima o predstavnicima i njihovim djelima.

Drugi dio priručnika čini pregled pravopisnih i gramatičkih pravila te sadržaja iz leksikologije i povijesti jezika.

U okviru priručnika osmišljena je i slikovna periodizacija hrvatske i svjetske književnosti koja će učenicima olakšati učenje značajnih pisaca, njihovih djela te obilježja i trajanja književnopovijesnih razdoblja.

Priručnik sadrži zaporku koja korisniku omogućuje pristup dodatnim sadržajima na internetu (www.hrvatski.alfa.hr). Tu se nalaze zadaci za provjeru znanja koji korisniku odmah daju povratnu informaciju o postotku riješenih zadataka te audiovizualni materijali koji će mu omogućiti lakše svladavanje određenih sadržaja.