Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Akteri bez društva – uloga civilnih aktera u postkomunističkim promjenama

Srđan Dvornik, Autor

Akteri bez društva – uloga civilnih aktera u postkomunističkim promjenama

Autor: Srđan Dvornik

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 21x13

Izdavač: L1

Godina: 260.

Stranica: 2009

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 149,00 kn

Cijena: 79,00 kn

Opis:

Dvadeset godina nakon epohalne promjene 1989., koja je na postjugoslavenski prostor djelovala na posve drukčiji način nego na druge prijašnje realsocijalističke europske zemlje, ova studija predstavlja pokušaj analitičkog osvrta na dva desetljeća razvoja civilnog društva na zapadnom Balkanu.
Njen autor Srđan Dvornik iz Hrvatske, u to je dobro upućen. Nije slučajno što se kroz cijeli sadržaj i u strukturi ove knjige isprepleću teorija i praksa te odnosi unutar i izvan “civilnodruštvenog” razvoja. (…)
Ova je studija važan doprinos, dosad nedostatnim, razmatranjima o mogućnostima i ograničenjima akterâ civilnog društva u (post)autoritarnim društvima. Istovremeno ona donosi i pouku da instrumenti zapadne politike demokratizacije imaju pred sobom još dug put razvoja do točke na kojoj će posve iscrpsti svoje dosadašnje organizacijske i političke potencijale, da bi potom na nove međunarodne izazove, koje nam novi svjetski (ne)red postavlja posljednja dva desetljeća, mogli primjerenije reagirati.
dr. Azra Džajić-Weber