Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

The Rolling Stones – To je samo rock n roll / Priče o pjesmama

Steve Appleford, Autor

The Rolling Stones – To je samo rock n roll / Priče o pjesmama

Autor: Steve Appleford

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 2006.

Stranica: 342

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 20,90 €
(~157,47 kn)

Opis:

Ako je ijedna grupa uspjela ostvariti najveći rock’n’roll san, to su onda Rolling Stonesi. Njihovo ih je epsko putovanje odvelo zajedno u četvrto desetljeće postojanja, a da pritom nisu izgubili bit koja ih je učinila velikima.

«It’s Only Rock ‘n’ Roll» prva je knjiga koja priča priču grupe Rolling Stones isključivo kroz njihove pjesme zalazeći iza kulisa i scena na snimanjima njihovih klasika poput pjesama “Brown Sugar” i “Wild Horses”. Ovo zanimljivo izdanje svjedoči o nastanku albuma Stonesa, od «Their Satanic Majesties Request», albuma utopljenog u psihodeliju, preko dekadentnog bluesa i countryja na «Exile On Main Street» do «Bridges To Babylon».

Svaki aspekt Rolling Stonesa je istražen, počevši s njihovim ranim eksperimentima s dubokim bluesom na početku 1960 – tih: otkrijte kada se basist Bill Wyman prvi puta formalno pojavio kao pjevač na albumu Stonesa, otkrijte tko je bio Nanker Phelge ili kada je Keith Richards objavio svoj prvi solo singl. Prikazi originalnih intervjua s onima bliskim bendu, kao što je Marianne Faithfull ili sa suradnicima poput Bobbyja Keysa, Jima Pricea i The Dusta Brothersa – čine It’s Only Rock ‘n’ Roll prijeko potrebnim vodičem kroz legendarni repertoar.

“Ova knjiga ne namjerava biti najpotpunija verzija (po ne znam koji puta) epske priče Stonesa. Umjesto toga, smatrajte ovu knjigu tek zbirkom trenutaka, malih vinjeta koje pokušavaju uhvatiti beskonačno ekstatične i užasne priče u pozadini stvaranja uspješnica Rolling Stonesa, njihovih skoro-promašaja i potpunih katastrofa. Ukratko, ovo je pogled na glazbu koja čini priču vrijednom pričanja. Pričanje te priče je to teže radi ispremiješanog materijala objavljenog u Americi, gdje su obožavatelji ustanovili da se albumi Stonesa jako razlikuju od njihovih dvojnika u Europi. Beatlesi su, rano u svojoj karijeri, pretrpjeli sličnu sudbinu, ali sve se to sredilo dolaskom digitalnog vremena i reizdavanjem CD-a s katalogom pjesama Beatlesa u izvornim britanskim verzijama, što je oduvijek i bio cilj grupe. Nismo te sreće sa Stonesima, jer njihova rana izdanja (izdavačkih kuća Decca i London Records) su pod kontrolom njihovog bivšeg menadžera, Allena Kleina i kao takva ostaju zbrkana…

Keith Richards rekao za časopis Rolling Stones: “Mi smo jedini bend koji je dospio ovako daleko, i ako se spotaknemo i padnemo, znat ćete da je to najdalje što se može ići”. Stoga je ova knjiga samo priča. Pisanje iste bio je jedan ogroman poduhvat koji je zahtijevao pažljivu raščlambu skoro četiri desetljeća Stonesa na djelu, pregledavanje na stotine starih članaka i novih intervjua s najbližim suradnicima i suvremenicima benda”.
Steve Appleford