Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Steve Jobs

Autor: Walter Isaacson

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 24x17

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 2011.

Stranica: 634

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 99,00 kn

Opis:

Na osnovi više od četrdeset intervjua s Jobsom vodenih u dvije godine — kao i razgovora s više od stotinu članova obitelji, prijatelja, suparnika, konkurenata i kolega -Walter Isaacson napisao je uzbudljivu priču o vrtoglavom životu i žestokom karakteru kreativnog poduzetnika čiji su strastveni perfekcionizam i bespoštedna energija revolucionalizirali šest industrija: kompjutore, animirane filmove, glazbu, mobitele, tabletne kompjutore i digitalno izdavaštvo.

Društva diljem svijeta pokušavaju se prilagoditi digitalnom dobu, a Jobs je ultimativna ikona inventivnosti i primijenjene maštovitosti. Znao je da se nove vrijednosti u 21. stoljeću stvaraju spajanjem kreativnosti s tehnologijom, pa je stvorio kompaniju u kojoj se maštoviti uzleti spajaju s izuzetnim inženjerskim postignućima.
Jobs je surađivao u nastajanju ove knjige, ali nije tražio nikakvu kontrolu, čak ni pravo da je pročita prije objavljivanja. Ništa nije skrivao. Poznanike je poticao da pričaju otvoreno. Jobs govori iskreno, katkad brutalno iskreno, o ljudima s kojima je radio i protiv kojih se borio. Njegovi prijatelji, neprijatelji i kolege daju nimalo uljepšan uvid u strasti, perfekcionizam, opsesije, vještine i kompulzivan nagon za kontrolom koji su oblikovali njegov pristup biznisu, ali i inovativne proizvode koji su iz toga proizašli.

Jobs je, gonjen demonima, znao ljude oko sebe tjerati u bijes i očaj. Međutim, karakter i proizvodi bili su međusobno povezani, baš kao i Appleov softver i hardver, poput dijelova nekog integriranog sustava. Njegova je priča poučna i upozoravajuća, prepuna lekcija o inovaciji, karakteru, vodstvu i vrijednostima.