Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Analiza 555 zadataka iz hrvatskog jezika na državnoj maturi

Tatjana Doračić, Marijana Togonal, Autor

Analiza 555 zadataka iz hrvatskog jezika na državnoj maturi

Autor: Tatjana Doračić, Marijana Togonal

Stanje: Novo

Uvez: Meki

Format: 27x22

Izdavač: ALFA

Godina: 2014.

Stranica: 215

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena: 89,00 kn

Opis:

Priručnik za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika namijenjen je učenicima gimnazija i strukovnih škola koji se pripremaju za državnu maturu – za višu i osnovnu razinu.
Njegova je osobitost u tome što autorice analiziraju jezična pitanja s dosadašnjih državnih matura, ojašnjavaju odgovore i oblikuju nova pitanja kojima učenik ponavlja jezične pojmove i sadržaje.
Priručnik ima pet cjelina: Pravopis usklađen s Hrvatskim pravopisom Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje), Fonetika i fonologija, Morfologija, Sintaksa i Leksikologija. Ukupno je 555 pitanja koja obuhvaćaju pojmove i sadržaje koje je, prema Ispitnom katalogu iz Hrvatskoga jezika, potrebno znati za državnu maturu.
U priručniku je i kôd za pristup mrežnoj stranici (www.hrvatski.alfa.hr) na kojoj se nalazi e-knjiga Pregled povijesti književnosti (pregled književnopovijesnih razdoblja, pisaca i njihvoih djela: od književnosti starih naroda do postmodernizma) s kratkim filmovima i kvizovima za provjeru znanja. Rješavajući kvizove, učenik odmah dobiva povratnu informaciju o točnosti svojih odgovora, a kratki filmovi omogućuju mu lakše usvajanje književnopovijestnih sadržaja.