Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Intimna povijest čovječanstva

Theodore Zeldin, Autor

Intimna povijest čovječanstva

Autor: Theodore Zeldin

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 24x17

Izdavač: VBZ Zagreb

vbz nakladnik

Godina: 2006.

Stranica: 443

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 180,00 € (~23,89 €)

Cijena: 11,90 €
(~89,66 kn)

Opis:

Intimna povijest čovječanstva” autora Theodorea Zeldina prvi je puta objavljena 1994. i od tada do danas postala je jedna od onih slavnih i utjecajnih knjiga koje sasvim opravdano nose epitet žanrovskih klasika.
Zanimljivo je da se “Intimna povijest čovječanstva” danas smatra klasikom “self helpa” – odnosno samopomoći – premda je autor knjige Theodore Zeldin sasvim netipična osoba za ovaj žanr. Riječ je, naime, o uglednom znanstveniku, oksfordskom profesoru povijesti, članu Europske i Britanske akademije, osobi koja je u jednoj anketi izabrana među stotinu najvažnijih mislilaca današnjice, i za čija se predviđanja i prognoze misli da će imati bitnog utjecaja u novom tisućljeću.
Kao plod enciklopedijskih težnji, “Intimna povijest čovječanstva” ujedno je jedan od najoriginalnijih pogleda na fenomen svakidašnjeg života. Istražujući iskustvo osobnih emocija, Zeldin ujedno istražuje i povijest ljudskih osjećaja, pokazujući kako su ljudi i nekad i sad bježali od samoće, straha i besciljnosti i tragali za novim oblicima življenja kako ne bi postali žrtvama svojih iskustava i sjećanja.
Kako bi napisao ovu jednostavnu i čistu knjigu, koja ponajprije svjedoči o složenosti svakodnevnog iskustva, Zeldin je dugo razgovarao s konobaricama, služavkama, intelektualkama, inženjerkama, liječnicama, poreznim inspektoricama, policajkama, i mnogim drugima, mahom ženama. Uočavajući harmoniju između prošlosti i sadašnjosti, Zeldin je želio istaknuti da svi dijelimo ista iskustva, navodeći nas da shvatimo da postoje mogućnosti za bolji život, i naš i ljudske zajednice uopće.
Theodore Zeldin zaista želi pokazati ljudima da imaju više mogućnosti nego što im se to čini, i da ova knjiga lako može – kako je već napisao jedan kritičar – promijeniti bilo čiji život.