Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Konzerviranje i prerada voća i povrća

Tomislav Lovrić, Vlasta Piližota, Autor

Konzerviranje i prerada voća i povrća

Autor: Tomislav Lovrić, Vlasta Piližota

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 23x15

Izdavač: Globus

globus Zagreb nakladnik

Godina: 1994.

Stranica: 246

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 79,00 kn

Opis:

Sadržaj

OPĆE ZNAČAJKE I METODE KONZERVIRANJA

Uvod
Konzerviranje toplinskom sterilizacijom
Način provedbe i uređaji za sterilizaciju
Konzerviranje hlađenjem
Konzerviranje zamrzavanjem
Zamrzavanje strujom ohlađenog zraka
Zamrzavanje doticajem s hladenim (metalnim) površinama
Zamrzavanje uranjanjem u rashladno sredstvo
Konzerviranje koncentriranjem
Koncentriranje uparavanjem
Koncentriranje zamrzavanjem
Koncentriranje s pomoću membrana
Konzerviranje sušenjem (dehidratacijom)
Priprema za sušenje
Postupci i uređaji za sušenje
Pakiranje dehidratiranih proizvoda
Konzerviranje biološkim putem (fermentacija)
Konzerviranje dodacima
Konzerviranje ionizirajućim zračenjem
Kombinirane i ostaie metode konzerviranja

TEHNOLOŠKE ZNAČAJKE VOĆA I POVRĆA KAO SIROVINA ZA PRERADBU

RUKOVANJE VOĆEM I POVRĆEM TIJEKOM I NAKON BERBE

POMOĆNE SIROVINE, ADITIVI I POMOĆNA SREDSTVA

KONZERVIRANJE VOĆA I POVRĆA U SVJEŽEM STANJU I S NIŽIM STUPNJEVIMA OBRADE

Fiziologija voća i povrća nakon branja
Konzervirlnje hlađenjem
Kontrolirana atmosfera (CA)
Hipobarična atmosfera
Modificirana atmosfera (MA)
Pakiranje voća i povrća
Prozirne plastične folije
Pakiranje u vakuumu

POLUPROIZVODI OD VOĆA I POVRĆA

Sirovi voćni sok
Matični sok
Pulpa
Pulpa od koštuničavog voća
Pulpa od jagodastog voća
Pulpa od jabučastog voća
Voćna kaša

PROIZVODI OD VOĆA

Sokovi i koncentrati
Bistri sokovi
Kašasti sokovi
Mutni sokovi
Koncentrirani sokovi
Gazirani napici – sokovi
Voćni sirup
Proizvodi na osnovi pektinskog gela (želirani proizvodi)
Žele
Marmelada
Džem
Kompoti
Voće konzervirano zamrzavanjem
Voće konzervirano sušenjem
Sušenje voća u sušnicama
Sušenje voća na suncu
Sušenje osmozom
Ostali proizvodi od voća
Voćna salata
Voćni sir
Pire od voća
Voćni maslac
Voćni maslac bez dodatka šećera
Voćni maslac sa šećerom
Voćni umak
Voćna krema
Kandirano i glazirano voće
Proizvodi od badema
Konzervirane masline

PROIZVODI OD POVRĆA

Povrće konzervirano sterilizacijom
Grašak
Mahune
Mrkva
Kukuruz šećerac
Šparga
Špinat
Artičoka
Marinirano (pasterizirano) povrće
Povrće u slano-kiselom naljevu
Krastavci
Paprika
Feferoni
Cikla
Priprema i doziranje naljeva
Biološki konzervirano povrće
Kupus
Krastavci
Paprika
Repa
Povrće konzervirano zamrzavanjem
Povrće konzervirano sušenjem
Proizvodi od rajčice
Koncentrati rajčice
Sok od rajčice (za piće)
Pelati (guljene rajčice)
Kečap (ketchup) (umak od rajčice)
Dehidratirani (sušeni) proizvodi od rajčice
Proizvodi od krumpira
Priprema krumpira za preradbu
Krumpir konzerviran toplinskom obradom
Dehidratirani (osušeni) proizvodi od krumpira
Čips (proizvodnja čipsa)
Zamrznuti proizvodi od krumpira
Djelomično osušeni zamrznuti pire
Sokovi od povrća
Sok od kiselog (fermentiranog) kupusa
Sokovi od povrća s niskim udjelom kiselina
Umak od povrća
Proizvodi od gljiva

AMBALAŽA I PAKIRANJE VOĆA, POVRĆA I PROIZVODA OD VOĆA I POVRĆA

Ambalažni materijali
Drvo
Tekstil (tkanina)
Papir, karton, ljepenka (valovita ljepenka)
Celofan
Staklo
Kovine (metal)
Plastične mase
Laminati
Ambalažni oblici

KONZERVIRANJE VOĆA I POVRĆA U DOMAĆINSTVU

Uvod

KONZERVIRANJE VOĆA U DOMAĆINSTVU
Sušenje voća
Konzerviranje voća u alkoholu
Voće u staklenkama
Sokovi
Kompoti
Džemovi
Pekmez
Konzerviranje voća zamrzavanjem

KONZERVIRANJE POVRĆA U DOMAĆINSTVU
Biološki konzervirano povrće
Kiseljenje repe
Kiseljenje kupusa
Mariniranje
Konzerviranje začinskog bilja
Konzerviranje krastavaca
Konzerviranje paprike
Konzerviranje rajčice
Konzerviranje mahuna, graška, zelenog graha u zrnu i bundeva
Konzerviranje dinje
Konzerviranje cikle
Konzerviranje kelja pupčara
Konzerviranje lučice
Konzerviranje patišona
Konzerviranje začina