Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Townsend Sue, Autor

Adrian od 13 3/4 do godina divljine

Autor: Townsend Sue

Adrian od 13 3/4 do godina divljine

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x13

Izdavač: Znanje Zagreb

znanje zagreba nakladnik

Godina: 2000.

Stranica: 222

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 4,90 €

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Ovaj izbor iz svih dnevnika Adriana Molea obradovat će njegove fanove dnevničkim zapisima koji do sada još nisu bili prevedeni na hrvatski, a koji obuhvaćaju razdoblje Adrianovog života od 17. srpnja 1989. do 1. siječnja 1991. godine pod nazivom Adrian Mole i mali vodozemci.
Adrianov položaj u bizarnom Odjelu za zaštitu vodenjaka izvor je komičnih, ponekad grotesknih, a gotovo uvijek ironičnih situacija. Ovaj junak s nadasve prepoznatljivim osobnim obilježjima bio je prvi put predstavljen svjetskoj publici 1982. godine. Otada do danas djela o njemu ustoličila su se kao klasika u svjetskoj književnosti, a medu mladim čitateljima Adrianovi dnevnici postali su kultnim knjigama poput Salingerova Lovca u žitu.
lako je na prvi pogled riječ o bezazlenim, šaljivim ispovijestima momčića koga muče obiteljski i školski problemi (a kasnije sve više politički) tipični za razdoblje odrastanja i sazrijevanja, stranice dnevnika vrlo su često snažan napad na postojeće društvene institucije (obitelj, brak, školstvo, vjera, državni uredi, dobrovoljne organizacije…).