Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Tribuson Goran, Autor

Ruski rulet 1-2

Autor: Tribuson Goran

Ruski rulet 1-2

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Godina: 1982.

Stranica: 290 x 2 knjige

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 5,90 €
(~44,45 kn)

Opis:

Postoje pitanja koja uporno, desetljećima, već i stoljećima, izlaze ispod pera književne kritike. Jednim od takvih traži se točno utvrđivanje nekog početka. Na tom tragu možemo se zapitati kojom je prozom Tribuson sebe najavio kao pisca bestselera.

Odgovor je jasan: romanom Ruski rulet, objavljenim 1982. godine. Intrigantna priča smještena je u tridesete godine prošloga stoljeća, raspodijeljena u četiri dijela, sada je treći put pred čitateljem.Vrijeme pokriveno između dolaska bogatuna Emanuela Mohra u Zagreb i njegova pozdrava Adieu, Zagreb na scenu izbacuje dosadu, likove sumnjive prošlosti, bizarne propale umjetnike, upitne financijere, polusvijet, anarhističke atentatore, artrističke družine, emigrante…. Nema nevinih, a činjenica da kazna ponekad prethodi krivnji, umjesto krivnja kazni, posve je irelevantna.

Radnja prepuna napetosti usložnjavat će se sve do točke u kojoj Mohr, cinik kojem novac nije značio nešto zbog čega bi si čovjek morao komplicirati život, osjeti “kap previše”. Poslije toga, više ništa nije isto. I sada, nakon trećeg izdanja Ruskog ruleta bit će drukčije. Tribusonova čitateljska publika postat će još brojnija i ona će sama odgovoriti na pitanje kada je sve započelo.