Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Tribuson Goran, Autor

Trava i korov

Autor: Tribuson Goran

Trava i korov

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Mozaik knjiga Zagreb

mozaik knjiga logo

Godina: 1999.

Stranica: 272

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 3,90 €

Akcijska cijena: 2,90 €

Opis:

Roman Trava i korov dio je Tribusonove poznate autobiografske tetralogije koju još čine knjige Rani dani, Mrtva priroda i Vrijeme ljubavi. Ovaj izvrsni roman priča je o odrastanju u vremenu kada su stvari bile naoko jednostavnije.
Goran Tribuson pronašao je najbolji mogući put da bi čitateljima predstavio priču o odrastanju i o godinama u kojima je sa svojom klapom, točnije Zumzom i Kompom, počeo učiti svijet ozbiljnih i odgovornih.

Pripovijedanjem o osobnim interesima za sport, za rock koji tek ulazi u grad i posebno za Rolling Stonese, autor nudi model po kojem se izgrađuje identitet. Iako je riječ o šezdesetim godinama prošloga stoljeća, o svojevrsnom povijesnom preokretu koji je u uskoj vezi s dolaskom rocka i prvih traperica, s modom duge kose, pojavom prvog benda i kupnjom gramofona, “Trava i korov” ne oživljava samo to, tekstom prozvano vrijeme.

Roman TRAVA I KOROV je nagrađen nagradom za književnost Ksaver Šandor Gjalski za najbolje prozno djelo objavljeno u Hrvatskoj 1999. godine.