Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Kabala

Tajna nauka drevnih Hebreja

Viktorija Lux, Priredio

Kabala

Tajna nauka drevnih Hebreja

Priredio: Viktorija Lux

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 20x14

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 1982.

Stranica: 130

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 10,90 €

Opis:

Naslov je mjestimično uredno podvlačen.

Knjiga o Kabali koja je pred nama ne govori o cjelokupnoj Kabali. To je samo jedan njezin dio,u kojem se tumačenja o Kabali uspoređuju sa suvremenim dostignućima znanosti. Zapravo bi usporedbu kabalističke nauke sa suvremenim dostignućima znanosti trebalo shvatiti kao metodu,a čitalac neka sam pokuša tumačiti kabalističko učenje u smislu simbolike,u smislu jednog principa.
Čitalac bi trebao svesti kabalistički tekst na svoj način razmišljanja,jer svatko drukčije shvaća određene pojave.
I upravo je jedna od velikih vrijednosti Kabale u tome što ona omogućuje svakome da pronađe svoj način gledanja. Stoga bismo mogli reći da je ova knjiga o Kabali u stvari poticaj.žČitajući Kabalu,upoznajemo samo jedan od načina kojim se mogu dalje iznalaziti osnovni principi u životu čovjeka.
Već u samom početku ističu se originalne hebrejske riječi koje imaju posebno značenje u čitanju i tumačenju starih tekstova. Ni riječi,ni slova,ni brojke nemaju samo jedno prijenosno tj.simbolično značenje u cilju prenošenja određene misli. One se također ne bi mogle zamijeniti bilo kojim drugim znakovima.
Prikazujući hebrejski alfabet,pisac nam veoma vješto i uspješno daje do znanja kako valja obratiti pažnju ne samo na sadržaj određenih poruka nego i na njihov oblik. To je vrlo značajno budući da je većina suvremenogčovječanstva,zapravo,educirana tako da veoma malo vodi računa o formi,obliku,i da svu svoju pažnju usmjerava prema sadržaju. U Kabali se razvija poseban način mišljenja,poseban način gledanja,poseban način doživljavanja. Gotovo bi se moglo reći da učimo novi jezik,novu metodu razmišljanja.