Konzerviranje i zamrzavanje
Vjeko Kvasnička, Autor
Konzerviranje i zamrzavanje
Autor: Vjeko Kvasnička
Stanje: Rabljeno
Uvez: Tvrdi
Format: 20x14
Izdavač: Znanje Zagreb
Godina: 1984.
Stranica: 254
Jezik: Hrvatski
Cijena: 8,90 €
(~67,06 kn)
Opis:
Ova knjiga je peto izdanje priručnika neophodnog svakom domaćinstvu. Na raspolaganju vam je 250 recepata o tome kako pripremiti voće i povrće za zimnicu. Poglavlje o zamrzavanju pruža čitatelju jednostavne i jasne naputke o svemu što je potrebno znati o zamrzavanju hrane.
Iz sadržaja:
– Predgovor
– Uvod
– Sterilizacija i pasterizacija
– Kompoti, ukuhano povrće, voćni sokovi i sirupi
– Kompoti
– Pripremanje kompota
– Konzerviranje voća i povrća
– Ukuhano povrće
– Pripremanje ukuhanog povrća
– Džemovi, želei, pekmezi, slatka, kandirano voće
– Voćni sokovi i sirupi
– Pripremanje sokova i sirupa
– Sirupi
– Džemovi
– Pripremanje džemova
– Želei
– Recepti za pripremu želea
– Pekmezi
– Kandirano voće
– Alkoholna pića, voćni ocat, ukiseljeno povrće, sušenje voća i povrća
– Zamrzavanje hrane
– Općenito o zamrzavanju…