Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Električne instalacije i niskonaponske mreže

Vjekoslav Srb, Autor

Električne instalacije i niskonaponske mreže

Autor: Vjekoslav Srb

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 24x17

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 1989.

Stranica: 254

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 16,90 €
(~127,33 kn)

Opis:

Električne instalacije i niskonaponske mreže dio su elektroprivrednog sistema u kojem se najveći dio električne energije putem trošila pretvara u druge oblike energije. Zato je za cijelo nacionalno gospodarstvo vrlo interesantno kako efikasno iskoristiti tu energiju. Najveći dio materijalnih sredstava usmjerenih u elektroenergiju troši se također u tom području. Na žalost i najveći dio nesreća od električne struje u kojima stradaju ljudi i materijalna dobra također su prouzrokovani električnim instalacijama i niskonaponskim mrežama.
Naša stručna literatura relativno je siromašna radovima s tog područja. Ova knjiga nastala je kao pokušaj da se popuni ta praznina i odgovori na brojna pitanja svakodnevne prakse. Zato je knjiga i napisana tako da posluži prvenstveno projektantima i izvođačima.
Gradivo knjige je u određenoj mjeri usklađeno s nastavnim programom sličnog predmeta na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu i Visokoj tehničkoj školi kopnene vojske JNA u Zagrebu.
Zahvaljujem na sugestijama kolegi Miodragu Vasiljeviću, dipl. ing., koji je tekst pročitao s velikom pažnjom i kolegama iz Tehničke knjige u Zagrebu na pokazanom razumjevanju i velikom trudu da se knjiga prikladno opremi.