Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Novi prilozi za biografiju Josipa Broza Tita I

Dedijer Vladimir, Autor

Novi prilozi za biografiju Josipa Broza Tita I

Autor: Dedijer Vladimir

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 24x17

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 1981.

Stranica: 678

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 3,90 €

Akcijska cijena: 2,90 €

Opis:

Predgovor:
Još pre tri godine bio sam se resio da postojeće materijale za biografiju druga Tita, kao i one koje sam ja prikupio u toku rata i posle rata, dopunim i sistematišem, a onda objavim u zasebnoj knjizi. Rezultat toga rada jeste ova knjiga.
Sređujući priloge za jednu biografiju druga Tita, osnovna teškoća pred kojom sam se nalazio bila je dati srazmeru između podataka o životu i radu druga Tita i podataka o uslovima, sredini i vremenu u kojima je on živeo i delovao. Usled toga ima dosta neravnomernosti u pojedinim glavama, u njihovoj kompoziciji, u mome odabiranju onoga što sam smatrao da je više ili manje važno.
Ujedno, ukoliko sam pribegavao pojedinim ocenama i sudovima, potpuno sam svestan njihovih nedostataka. U jednome pismu koje mi je drug Tito uputio za izdanja ove knjige u inostranstvu, on sam kaže: »Mislim da ćeš se i ti s time složiti da se interpretiranje pojedinih događaja u tvojoj knjizi ne može smatrati kao definitivno, i to iz prostog razloga što se tek iz jedne dalje perspektive mogu dati konačni sudovi.«