Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Strategija plavog oceana – kako stvoriti prostor bez konkurencije na tržištu

W. Chan Kim, Renee Mauborgne, Autor

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 24x17

Izdavač: Hrvatski izdavač

ZG

Godina: 2007.

Stranica: 246

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 179,00 kn

Opis:

Ovo je knjiga o prijateljstvu, privrženosti i uzajamnom povjerenju. Ona je takva zato što smo to prijateljstvo i povjerenje isticali na putovanju otkrivanja ideja u ovoj knjizi i slučajno došli u priliku da ih i napišemo. Susreli smo se prije dvadesetak godina u predavaonici – jedan profesor, drugi student. I od tada, radeći zajedno, tijekom putovanja često smo se osjećali kao dva mokra štakora u kanalu. Ova knjiga nije pobjeda ideje, već prijateljstva koje smatramo važnijim od bilo koje ideje u svijetu poslovanja.
Ono je obogatilo naše živote i naše svjetove učinilo ljepšima. Mi nismo sami.
Nijedno putovanje nije lako; nijedno prijateljstvo nije ispunjeno samo smijehom. No, bili smo svakodnevno na tom putu uzbuđeni, jer nam je misija bila nešto naučiti i poboljšati. Strastveno snio vjerovali idejama u ovoj knjizi. Ove ideje nisu za one čija je životna ambicija provući se ili tek preživjeti. To nikada nije bio naš interes. Ako možete biti zadovoljni time, nemojte je dalje čitati. No, želite li biti drukčiji, stvorite kompaniju koja gradi budućnost, u kojoj pobjeđuju kupci, zaposlenici, dioničari i društvo u cjelini, pročitajte je. Ne kažemo da je lako, ali se isplati.
Naše istraživanje potvrđuje da nema trajno izvrsnih kompanija, kao što nema ni postojano izvanrednih industrija. I kao što smo na svom vlastitom prevrtljivom putu otkrili, svi mi, kao i kompanije, činimo pametne i nešto manje pametne stvari. Da bismo poboljšali kvalitetu svog uspjeha, trebamo ispitati što smo činili da se stvori pozitivna razlika i spoznati kako to ponoviti na sustavan način. To je ono što zovemo razboritim strateškim kretanjima, a spoznali smo da je strateški pomak od istinske važnosti – stvaranje plavih oceana…