Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Reformacija

White Ellen, Autor

Reformacija

Autor: White Ellen

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: ZG-SA

Godina: 2009.

Stranica: 152

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 4,90 €

Opis:

Dok je jednoga dana pregledavao knjige u sveučilišnoj knjižnici, Luther je pronašao latinsku Bibliju. Nikada ranije nije vidio takvu knjigu. Čak nije znao da postoji! Sada je prvi put pred sobom imao cijelu Božju riječ. Dok je listao njezine svete stranice, u njemu su se miješali strah i čuđenje; ubrzanog bila i srcem koje je lupalo čitao je riječi života, zaustavljajući se tu i tamo da bi uskliknuo: „O, kad bi mi Bog dao da imam takvu knjigu!“ Svaki trenutak koji je mogao odvojiti od svojih svakodnevnih dužnosti koristio je za proučavanje.

Približavao se jedan od najvećih blagdana, blagdan Svih svetih, i ljudi su u velikom broju dolazili u crkvu u Wittenbergu. Na dan prije navedenog blagdana, pridruživši se mnoštvu koje je već odlazilo u crkvu, Luther je na crkvena vrata pričvrstio dokument s devedeset i pet teza protiv učenja o oprostima. Izjavio je da je na Sveučilištu idućega dana spreman braniti ove teze pred svima koji misle da ih treba pobiti.

Njegove teze privukle su sveopću pozornost. Čitali su ih, ponovno čitali i ponavljali po cijelome kraju. Na Sveučilištu i u cijelome gradu nastalo je veliko uzbuđenje. Pitanja koja je Luther postavio ubrzo su se proširila po cijeloj Njemačkoj, a za nekoliko tjedana pročula su se cijelim kršćanskim svijetom.

Bio je to početak reformacije – pokreta koji je svijetu ponudio otvorenu Bibliju!

Neka sada, točno 500 godina kasnije, uzbuđenje zahvati i vas! Uz knjigu Reformacija upoznat ćete sve zanimljive detalje ovoga velikoga pokreta koji je promijenio povijest.