Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Rječnik biblijske teologije

Xavier Leon - Dufour, Autor

Rječnik biblijske teologije

Autor: Xavier Leon - Dufour

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 24x17

Izdavač: Kršćanska sadašnjost

Kršćanska sadašnjost

Godina: 1993.

Stranica: 1582

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 9,90 €
(~74,59 kn)

Opis:

Ovaj Rječnik plod je, možemo reći, okomita, dubinskog čitanja Biblije: ne ide od stranice do stranice, od knjige ka knjizi, nego su autori članaka skupili što se na različitim stranicama i u različitim knjigama Biblije nalazi o nekom predmetu, o određenoj vrijednosti.

Od članka do članka, Rječnik biblijske teologije upućuje čitatelja ne samo u “okomito” čitanje Biblije, nego ga uvodi i u neka temeljna znanja bez kojih je nemoguće pravilno pristupiti Bibliji i njome se okoristiti. Kao svakom književnom djelu, i Svetom pismu treba pristupiti u njegovu književnom rodu i u njegovim književnim vrstama. Od knjige do knjige, od odlomka k odlomku rod se i vrsta književnog izražavanja mijenjaju. Pažljiv će čitatelj to uvijek zamijetiti i to će mu olakšati sumišljanje s Biblijom.

Rječnik biblijske teologije pomoći će vjerniku da uđe u misterij Biblije, u srž Božje poruke ljudima. Onima koji ne vjeruju pruža, u najmanju ruku, uvid u određenu antropologiju, nazor na svijet i život koji je neprekinuto tisućljećima baštinjen i obogaćivan daljnjim razmišljanjima. Biblija je teocentrična — bogousmjerena. No baš zato ona je — osobito po Kristu — i antropocentrična, usmjerena na čovjeka. Koliko je Biblija “ljudska”, lako će uvidjeti svatko tko pročita makar samo uvode u sržne članke: Bog, čovjek, savez…