Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Zagorka Marija Jurić, Autor

Tajna krvavog mosta 1-2

Autor: Zagorka Marija Jurić

Tajna krvavog mosta 1-2

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Jutarnji list

jutarnji list nakladnik

Godina: 2012.

Stranica: 200 x 2 knjige

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 9,90 €

Opis:

Glas da pod Krvavim mostom leži mrtav čovjek otvarao je vrata purgerskih kuća, budio gospodu na Kaptolu i dopro čak u spavaće odaje gričkih plemkinja… tako počinje roman “Tajna krvavog mosta” koji je izlazio u svescima 1912. godine u Malim novinama. Uspjeh je bio takav da su vlasnici tiskare, ne pitajući Mariju Jurić Zagorku, objavili na kraju romana da je to tek uvod i da će se uskoro pojaviti nastavak. Neki taj roman smatraju prvim dijelom čuvenog ciklusa “Grička vještica”, dok je za mnoge on zasebno djelo.
Marija Jurić Zagorka rođena je 1873. u selu Negovcu pokraj Vrbovca, a umrla 1957. u Zagrebu. Bila je istaknuta hrvatska novinarka i spisateljica, pretežno povijesnih, ali i socijalnih i pustolovnih romana, kojima je stekla veliku naklonost široke čitateljske publike. Kao novinarka razobličavala je režim Khuen-Hedervaryja, a borila se za žensku ravnopravnost. Među njezinim brojnim romanima ističu se “Grička vještica”, “Kći Lotrščaka”,
“Gordana”, “Kraljica Hrvata”, “Republikanci”. Nadimak Zagorka uzela je iz ljubavi prema Hrvatskom zagorju, u kojem je provela djetinjstvo.