Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Budućnost slobode

Zakaria Fareed, Autor

Budućnost slobode

Autor: Zakaria Fareed

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 24x17

Godina: 2012.

Stranica: 288

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 99,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Demokracija nije uvijek dobra. To u svojoj knjizi “Budućnost slobode” tvrdi Fareed Zakaria, indijsko-američki politolog i novinar, široj javnosti poznat po svom angažmanu u Newsweeku i na CNN-u.

“Budućnost slobode” započinje podsjetnikom da su i Nijemci 1933. na legalnim izborima odabrali naciste, te da demokracija ne mora u svakom kontekstu biti najbolje moguće rješenje. S druge strane, Singapur, Čile i Meksiko najprije su liberalizirali svoje ekonomije, a tek potom i svoje političke sustave. U knjizi je Zakaria na neki način predvidio i “Arapsko proljeće”, krećući od teze da bi zbog rasta ekonomije i jačanja srednje klase u Tunisu ujedno moglo doći i do demokratizacije. Kada bi uspjela liberalizacija njihove privrede i politike, bio bi to jak signal cijelom svijetu da nijedna kultura, nijedna religija, nijedna regija nije inherentno otporna na demokraciju.

Zakaria tvrdi i da je trenutačno na djelu i deformacija američke demokracije, ali da će se najvažnija provjera veze između kapitalizma i demokracije dogoditi u Kini tijekom sljedećih nekoliko desetljeća.

Ukratko, “Budućnost slobode” je knjiga koja u pitanje dovodi ustaljena mišljenja o demokraciji te nas na provokativan način poziva da promislimo je li demokracija uvijek dovoljna.