Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Žganec Ivan, Autor

Kronike s plejade

Autor: Žganec Ivan

Kronike s plejade

Stanje: Novo

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 2019.

Stranica: 205

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena: 10,90 €
(~82,13 kn)

Opis:

Kronike s Plejada čine tri znanstveno fantastične novele
Prva novela je priča realnog apsurda naše sadašnjosti u budućnosti koju stvaramo u ovom trenutku. Priča govori o nestvarnoj stvarnosti koja nas uskoro čeka jer društvo nije sposobno stvoriti ništa bolje. No nema mjesta panici jer posada Star Drek Voyagera predvođena najglupljim kapetanom u svemiru Jan Luk Češnjakom kreće u nemoguću misiju – spašavanja presvetih vođa i uhljeba od naroda i smisla života. Narod želi revolucionarne promjene: otići u zemlju gdje se ništa neradi i zove se Mirovina i pronaći izlaz iz trgovačkog centra. Kapetana Jana čeka teška misija i potraga za dobrom sarmom.
Druga priča govori o klasičnom strahu čovjeka od umjetne inteligencije i robota. Glavni protagonist Mark stvorio je biorobota koji je eksperiment povezivanja umjetne inteligencijei biološkog organizma. Markov eksperiment krene smjerom koji nije želio i ubrzo stvari izmaknu kontroli na način koji Mark nije mogao sanjati niti u najgorim noćnim morama.
Treća novela za razliku od uobičajenih znanstveno fantastičnih priča nije smještena u budućnost nego u sadašnjost. Za razliku od ostalih znanstveno fantastičnih priča ova nije smještena u fizičku dimenziju nego u višu, petu dimenziju postojanja. Priča govori o bićima iz zvjezdanog sustava Plejada koja su krenula na misiju prema planetu Zemlji, na misiju koja će imati kozmičke razmjere. Njihova zadaća je buđenje čovječanstva, širenje ljubavi i donošenje svjetlosti.