Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Opis:

Svezak 1: Kapela za pukovnika
Svezak 2: Misija Buenos Aires
Svezak 3: Grobnica u Madridu.

U prvom svesku pisac izvodi na romanesknu pozornicu uz Đuru Milića Šilju, pukovnika UDB-e i glavnog junaka svoje romaneskne freske, i cijeli niz kako fikcionalnih, tako i stvarnih karaktera. Poslijeratna Hrvatska izrasta zahvaljujući živim književnim likovima umjetnika Lovre Matačića, Vikija Glovackog, Tina Ujevića i drugih, kao i političara Ivana Steve Krajačića.

U drugom svesku pokreće se lov na Pavelića u Argentini. Hrvatska policija, tada UDBA, planira oteti ratnog zločinca i suditi mu u Zagrebu. Savezna ga UDBA namjerava ubiti u Buenos Airesu, baš kao i izraelski Mossad. U planove policija i tajne službe umiješa se, međutim, nepredvidivi pojedinac, bivši pripadnik četnika u Crnoj Gori. Atentatori se susreću u istoj kafeterjji, a ishod trilera jest… Iako napravljen prema Zlatarovim istraživanjima, roman “Metapoglavnik” pretvara se u samosvojni triler.

Lov na Pavelića, živog ili mrtvog, dobiva u trećem svesku svoj rasplet. Tri skupine institucionalnih ubojica pretekao je nepredvidivi pojedinac. Bio je brži od svih policajaca i tajnih agenata pa je ispalio pet metaka u poglavnika Pavelića. U trenutku kad mu život visi o koncu, u bolnici, taj ratni zločinac za kojim traga nekoliko policija svijeta razmišlja o – intervjuima. S druge strane, nesuđeni snajperist bježi sa 15.000 dolara… Pogled na svakodnevni život ustaške emigracije prikazan je bez dosadašnjih političkih i politikantskih slojeva.